Sprankelend nieuws! Het toverstokje krijgt opnieuw de steun van het Europees Sociaal Fonds om haar poetskrachten extra te laten schitteren. Vanaf september 2021 starten we met het project Met een vleugje magie, communicatief sterk in een digitale samenleving. Het belooft een boeiend en leerrijk traject te worden. Speciaal uitgestippeld voor onze mensen om hen communicatief te versterken. Zowel op de poetsvloer als in hun verdere leven.

Communicatie is alles. Dat weten ook onze poetsfeeën en -ridders. Dagelijks komen ze met verschillende mensen in contact, van drukbezette dertigers tot hulpbehoevende ouderen. Daarom willen we hen ondersteunen met informatie en opleidingen zodat ze altijd en overal fonkelen van zelfvertrouwen. Want hun magie zorgt niet alleen voor warmte in huis, maar verlicht ook de harten van onze klanten.

Natuurlijk steunt onze aanpak terug op vijf kerngedachten die weerklinken in alles wat we doen. We noemen het MAGIE en daar is ook onze slogan uit ontstaan:

“Het Toverstokje brengt wat MAGIE in je werk!”

  • MENS:

Je verdient het nodige respect, ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of geaardheid.

  • AANDACHT:

Je kunt altijd en overal rekenen op begrip en een luisterend oor.

  • GOESTING:

Je ervaart de kracht van een job die helemaal bij je past.

  • INSPIRATIE:

Je laat je omringen door een ervaren team dat goedlachs in het leven staat.

  • EVENWICHT:

Je vindt rust in je werk en geniet van je gezin door een juiste balans.

Ons gloednieuwe project bestaat uit drie initiatieven:

 

Digitale applicatie

Onze samenleving wordt steeds digitaler. Ook bij het toverstokje evolueren we vlijtig mee. Daarom lanceren we een planningsapp om poetswerk snel en efficiënt te organiseren. We willen onze poetsfeeën en -ridders hiermee vertrouwd maken, zodat ze (nieuwe) klanten op hun beurt kunnen informeren over de werking. Dat maakt hen bijzonder fier én professioneel.

Nederlands taalspel

We geloven in de kracht van goede communicatie, eveneens in de kracht van diversiteit. Iedereen verdient een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. Anderstalige poetskrachten helpen we op weg met Nederlandse lessen. Maar ondanks hun inspanningen is het niet altijd eenvoudig om theorie in praktijk om te zetten. Samen verlagen we de drempel met een ludiek taalspel. Zo verbeteren ze hun Nederlandse kennis en overwinnen ze hun verlegenheid om de taal te spreken.

Nieuwe opleidingen

Onze poetsfeeën en -ridders komen steeds meer in uitdagende situaties terecht. Denk maar aan ouderen die extra zorg nodig hebben, mensen met beginnende dementie of klanten die net een dierbare zijn verloren. Hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden? Hoe communiceer je op een menswaardige manier? En hoe kun je een luisterend oor bieden? We geven een antwoord op al die vragen in de opleidingen Omgaan met zorgbehoevende klanten en Probleemoplossend denken en handelen.