Met de steun van het Europees Sociaal Fonds startten we in februari 2019 met het project Duurzaam Loopbaanbeleid. Onze aanpak hiervoor steunt op vijf kerngedachten die weerklinken in alles wat we doen. We noemen het MAGIE en daar is ook onze slogan uit ontstaan:

 “Het Toverstokje
brengt wat MAGIE
in je werk”!

  • Mens: Je verdient het nodige respect, ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst of geaardheid.
  • Aandacht: Je kunt altijd en overal rekenen op begrip en een luisterend oor.
  • Goesting: Je ervaart de kracht van een job die helemaal bij je past.
  • Inspiratie: Je laat je omringen door een ervaren team dat goedlachs in het leven staat.
  • Evenwicht: Je vindt rust in je werk en geniet van je gezin door een juiste balans.

Het ESF project kadert in de opzet van Het Toverstokje om alle medewerkers wat meer MAGIE in hun werk te bezorgen. Met ontwikkelde instrumenten op het vlak van loopbaanbeleid willen we hen de mogelijkheden aanreiken om te groeien in hun job en zich te ontplooien tot zelfverzekerde mensen die zich met vertrouwen kunnen focussen op hun rol binnen de organisatie.

Aan de hand van onze onthaalbrochure en een nieuw uitgedacht peter/meterschap begeleiden we nieuwe medewerkers vanaf dag één in hun loopbaan bij Het Toverstokje. Met een persoonlijke opvolging en een stimulerende omgeving streven we naar een beperking van absenteïsme en vroegtijdige uitstroom.

Het Toverstokje biedt haar medewerkers graag een groei- en ontwikkelingspad aan. Daarom zal Het Toverstokje een competentiebeleid opzetten en dit koppelen aan een nieuw uitgewerkt evaluatiebeleid.

Tot slot werkt Het Toverstokje aan een portfolio van loopbaaninstrumenten, afgestemd op onze oudere medewerkers in het kader van langer werkbaar werken.